Bard & Company

Irish Folk Music

Band

Bard & Company is in 2011 ontstaan toen Niek Hermsen en Rob Stemerdink het Ierse folk duo Bard & Whistler starten. Vanaf 2014 is de naam veranderd in Bard & Company toen Camille Clason zich als violist aansloot. Met de komst van bassist Arjan Paans in 2015 is de bandbezetting compleet.

Niek Hermsen

Zanger/gitarist Niek Hermsen (Groesbeek), heeft een grote voorliefde voor de Ierse folk. In de jaren 80 schreef hij enkele rock&roll nummers, welke door het Belgische platenlabel "Mac Records" op vinyl zijn uitgebracht. Niek speelde diverse jaren in het gitaarduo "Strange Brew". Vanaf 2008 heeft hij zich volledig toegelegd op de Ierse muziek.


Rob Stemerdink

Rob Stemerdink (Arnhem), is enthousiast (Iers) sessiemuzikant. Rob is een echte multi instrumentalist. Hij bespeelt diverse Ierse whistles, concertina, bodhran, gitaar en basgitaar. Rob was begeleidingsmuzikant en zanger bij het Nijmeegse Ierse koor "Doolin" en speelde ook in Shamrock Chevy.

Camille Clason

Camille Clason (Didam), is violist / altviolist van vele soorten muziek waaronder dus ook Ierse folk. Camile heeft in diverse bands gespeeld zoals o.a. Stac polly en Het Gezelschap.

Arjan Paans

Arjan Paans (Bemmel), is bassist en heeft in diverse pop/rock coverbands gespeeld.